Bolognèse

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin het spek met de rozemarijn, voeg de ui toe en bak nog even mee. Vervolgens knoflook en gehakt toevoegen. Bak alles aan en voeg het glas rode wijn en de oregano toe. laat iets inkoken voordat je de tomaten (puree en gepeld) eraan toevoegt. Naar smaak nog wat zout en peper erbij en dan schenk je alles in een ovenschaal. Dek deze af met bakpapier en daar overheen aluminiumfolie. Zet de schaal anderhalf uur in de oven. Voilà, een heerlijk gestoofde bolognèse.

Dit heb je nodig

450 gram rundergehakt

10 plakjes pancetta of gerookte spek

1 ui, gesnipperd

twee takjes verse rozemarijn, blaadjes fijngehakt

1 tl gedroogde oregano

1 glas rode wijn

1 blik gepelde tomaten (400 gram)

1 blikje tomatenpuree (140 gram)

zout en peper

Kant-en-klaar

Bekijk dit product in de shop!