Doe inspiratie op of maak onze favorieten thuis
Naast dat we zelf heel graag koken, inspireren we ook graag.
Naast dat we zelf heel graag koken, inspireren we ook graag.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en zet opzij. Meng de koffie met de amandellikeur in een ondiep schaaltje of diep bord en doop 2 savoiardi in het koffiemengsel. Leg naast elkaar op een platte schaal. Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom en poedersuiker tot een dikke, romige crème. Schep […]
Lees meerVroeger gruwelde ik van hutspot, een kleffe hap met (door)gekookte wortels en ui. Door de wortel en ui in de oven te roosteren krijgt het een bite en wordt het veel smaakvoller. Probeer het maar eens! Schil de winterwortel en snijd deze in grove stukken. Pel de uien en snijd ze in maantjes. Meng de […]
Lees meerEen gerecht dat lonkt naar de lente! Maak de lente-uien schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Giet de olie uit het blikje ansjovis in de pan, doe er de helft van de ansjovis, lent-ui en geperste tenen knoflook bij en hussel goed door elkaar. Snijd de onderste harde stukjes van de asperges af, snijd […]
Lees meerHet wintersportseizoen is in volle gang, maar voor het lekkere eten is het niet nodig de reis naar de bergen te maken. Dat kun je hier ook gewoon eten. Zoals deze tartiflette (niet te versmaden) met als belangrijkste ingrediënt Reblochon, wat je bij een goede kaaswinkel moet kunnen krijgen. Bereiding Schil de aardappelen en […]
Lees meerDeze soep staat echt binnen 15 minuten op tafel, is lekker en ook gezond. Maak hem zo pittig als je wilt. De pittigheid en gember kunnen er in ieder geval voor zorgen dat je sinussen lekker op gaan, mocht je daar behoefte aan hebben. En wat betreft de bouillon kun je het zo simpel of […]
Lees meer