Supersnelle pittige kippensoep

Deze soep staat echt binnen 15 minuten op tafel, is lekker en ook gezond. Maak hem zo pittig als je wilt. De pittigheid en gember kunnen er in ieder geval voor zorgen dat je sinussen lekker op gaan, mocht je daar behoefte aan hebben. En wat betreft de bouillon kun je het zo simpel of […]

Lees meer

Eten van de plaat

Iedereen heeft wel eens geen zin in koken, maar geen zin in lekker eten dat heeft bijna nooit iemand. Maak dan een heerlijke maaltijd van de plaat. Je kunt eindeloos variëren. Groenteplaat We beginnen met de groenteplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een grote bakplaat en leg de ingrediënten er allemaal op. […]

Lees meer

Franse visschotel

Ook wel dé Franse visschotel. Zo lang we ons herinneren maakt onze moeder deze ovenschotel met kabeljauw. Liefst ’s zomers met Frans stokbrood, maar ook met rijst is het erg lekker. Wat er Frans is aan deze visschotel is lastig te zeggen. Het scheutje witte wijn, de knoflook of dat het allemaal met de Franse […]

Lees meer

Saus

Pastasaus met venkel en worst

Met deze saus krijg je iedereen aan tafel, aan het eten én blij. Het is bij ons thuis al jaren een van de toppers en niet alleen omdat hij zo lekker is, maar ook omdat iedereen dan de nodige groenten binnenkrijgt en dat is altijd mooi meegenomen. Lekker én gezond! Maak de lente-uien, wortel en […]

Lees meer

saus

Bolognèse

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin het spek met de rozemarijn, voeg de ui toe en bak nog even mee. Vervolgens knoflook en gehakt toevoegen. Bak alles aan en voeg het glas rode wijn en de oregano toe. laat iets inkoken voordat je de […]

Lees meer