Saus

Pastasaus met venkel en worst

Maak de lente-uien, wortel en bleek schoon. Snijd de groente in grove stukken en hak ze samen met de Spaanse peper (zonder steeltjes en zaadjes) in de keukenmachine door elkaar. Doe er de worstjes, het venkelzaad en de oregano bij. Blijf pulserend hakken tot alles goed gemengd is, doe het mengsel dan met een scheut […]

Lees meer

saus

Bolognèse

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin het spek met de rozemarijn, voeg de ui toe en bak nog even mee. Vervolgens knoflook en gehakt toevoegen. Bak alles aan en voeg het glas rode wijn en de oregano toe. laat iets inkoken voordat je de […]

Lees meer

soep

Courgettesoep met doperwten en basilicum

Doe de olijfolie in een grote pan en zet hem op halfhoog vuur. Voeg alle knoflooktenen toe en bak ze regelmatig roerend 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Doe er de courgettes, 2 theelepels zout en royaal peper bij en bak alles al roerend nog 3 minuten tot de courgettes bruin beginnen te worden. Giet […]

Lees meer

soep

Harira

Snipper de uien. Schil de bleekselderij en wortel en snijd in stukjes. Fruit dit allemaal aan in een beetje olijfolie. Hak de knoflook in kleine stukjes en voeg dit toe, samen met de ras al hanout. Voeg ook de tomatenpuree toe en bak even mee. Pas op dat het niet aanbrandt. Vervolgens passaat, water en […]

Lees meer

soep

Marokkaanse wortelsoep

Verhit olijfolie in een soeppan en stoof de ui, knoflook, wortel, gember, rode chilipeper aan. Kruid met zwarte peper van de molen, zeezout, korianderpoeder, ras al hanout en komijnpoeder. Zet onder met bouillon en laat pruttelen op het vuur tot de wortel gaar is. Mix met de staafmixer en passeer door een fijne zeef. Je […]

Lees meer