soep

Winterminestrone

Een goede soep is altijd lekker om in huis te hebben. Een gevulde soep als deze kan ook als maaltijdsoep gegeten worden, dat maakt het leven wel heel gemakkelijk. Even opwarmen, wat brood erbij en je eet heerlijk en gezond.     Bereiding Verhit in de soeppan de olijfolie en fruit de ui, knoflook en […]

Lees meer

dessert

15-minutentiramisù met advocaat 

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en zet opzij.   Meng de koffie met de amandellikeur in een ondiep schaaltje of diep bord en doop 2 savoiardi in het koffiemengsel. Leg naast elkaar op een platte schaal.   Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom en poedersuiker tot een dikke, romige crème. Schep […]

Lees meer

hoofdgerecht

Hutspot

Vroeger gruwelde ik van hutspot, een kleffe hap met (door)gekookte wortels en ui. Door de wortel en ui in de oven te roosteren krijgt het een bite en wordt het veel smaakvoller. Probeer het maar eens! Schil de winterwortel en snijd deze in grove stukken. Pel de uien en snijd ze in maantjes. Meng de […]

Lees meer

hoofdgerecht

Lasagne met groene groenten

Een gerecht dat lonkt naar de lente! Maak de lente-uien schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Giet de olie uit het blikje ansjovis in de pan, doe er de helft van de ansjovis, lent-ui en geperste tenen knoflook bij en hussel goed door elkaar. Snijd de onderste harde stukjes van de asperges af, snijd […]

Lees meer

hoofdgerecht

Tartiflette

Het wintersportseizoen is in volle gang, maar voor het lekkere eten is het niet nodig de reis naar de bergen te maken. Dat kun je hier ook gewoon eten. Zoals deze tartiflette (niet te versmaden) met als belangrijkste ingrediënt Reblochon, wat je bij een goede kaaswinkel moet kunnen krijgen.     Bereiding Schil de aardappelen en […]

Lees meer