Winterminestrone

Een goede soep is altijd lekker om in huis te hebben. Een gevulde soep als deze kan ook als maaltijdsoep gegeten worden, dat maakt het leven wel heel gemakkelijk. Even opwarmen, wat brood erbij en je eet heerlijk en gezond.

 

recept voor winterminestrone

 

Bereiding

Verhit in de soeppan de olijfolie en fruit de ui, knoflook en pastinaak een paar minuten. Schep de tomatenpuree erdoor en laat heel even meebakken. Het is lekker als het een baksteenrode kleur krijgt, maar pas op dat het niet aanbrandt! Voeg de gepelde tomaten toe en druk de tomaten met een spatel klein. Voor het gemak kun je ook blokjes tomaat nemen, maar gepeld is wel lekkerder (voller) van smaak.

Voeg anderhalve liter bouillon en het bosje verse kruiden toe, breng de soep aan de kook. Als de soep zo goed als klaar is voeg je de kool toe en deze kun je nog even mee laten koken als je hem wat zachter wilt hebben. Als de kool goed is warm je de bonen nog even mee en dan is de soep klaar. Haal de kruiden eruit en verdeel over kommen of diepe borden.

Serveer met parmezaanse kaas, verse basilicum en stevig brood.

Dit heb je nodig

3 el olijfolie

1 rode ui, grof gesneden

2 tenen knoflook, fijngesneden

300 gram pastinaak, in blokjes

70 gram tomatenpuree

400 gram gepelde tomaten

bosje kruiden (rozemarijn, tijm en salie)

1,5 liter groentebouillon

1/4 fijngesneden savooiekool

400 gram witte bonen (of 200 gram droog, nachtje wellen en dan koken)

Kant-en-klaar

Momenteel verkopen we deze lekkernij niet kant-en-klaar.