Wij zijn Hanna en Mir

Wij zijn twee zussen met een gemeenschappelijke deler: een enorme liefde voor alles wat met eten te maken heeft. We zijn beiden professioneel met eten bezig (geweest); variërend van het opzetten en runnen van een eigen cateringbedrijf tot de organisatie van privédiners en table d’hôtes, het geven van kooklessen aan zowel kinderen als volwassenen tot het testen van recepten en de eindredactie van culinaire producties.

Onze gemeenschappelijk achtergrond en diverse ervaring komt samen in Alledagenlekker. We zijn opgegroeid in een ondernemersgezin, waar samen eten het hoogtepunt van de dag was en nog steeds is als we samenzijn. Dit in combinatie met onze ervaring op het gebied van communicatie en organisatie, is Alledagenlekker: goed homemade eten, met persoonlijke aandacht.

Hanna kookt in Amsterdam

In 1998 heb ik van mijn hobby m’n werk gemaakt en ben ik Hanna’s keuken begonnen. Na 5 jaar is dit uitgegroeid tot Hanneke en Wendy, koken op locatie. Vervolgens ben ik met m’n gezin naar het buitenland verhuisd en heb respectievelijk in Congo en Maleisië gewoond. Ook hier heb ik me veel met eten bezig gehouden. Van het geven van kooklessen, het organiseren van table d’hôtes, tot de eindredactie van een kookboek met recepten van vluchtelingen. In 2015 zijn we teruggekomen in Amsterdam en het bloed kruipt nou eenmaal waar het niet gaan kan, dus houd ik me hier ook weer met eten bezig. In mei 2019 ben ik Alledagenlekker Amsterdam begonnen. Mijn wens om samen met mijn zusje ‘Mir’ onze passie voor eten te delen is eindelijk in vervulling gegaan.

Mir kookt in Arnhem

In 2018 heb ik het kantoor definitief verruild voor de keuken en is Alledagenlekker begonnen in Arnhem. Tot die tijd heb ik gewerkt als beeld- en eindredacteur voor diverse media en opdrachtgevers. In 2010 ben ik naast mijn werk begonnen met een kookblog en als thuiskok. Daarnaast heb ik table d’hôtes georganiseerd en kooklessen gegeven. Eten delen en mensen inspireren, dat maakt mij gelukkig. Geïnspireerd worden vind ik ook belangrijk. Daarvoor heb ik regelmatig cursussen gevolgd, maar ik word toch het meest geïnspireerd door mijn zus ‘Hanna’ en daarom is het zo fijn om samen te werken aan Alledagenlekker.