soep

Harira

Snipper de uien. Schil de bleekselderij en wortel en snijd in stukjes. Fruit dit allemaal aan in een beetje olijfolie. Hak de knoflook in kleine stukjes en voeg dit toe, samen met de ras al hanout. Voeg ook de tomatenpuree toe en bak even mee. Pas op dat het niet aanbrandt. Vervolgens passaat, water en […]

Lees meer

soep

Marokkaanse wortelsoep

Verhit olijfolie in een soeppan en stoof de ui, knoflook, wortel, gember, rode chilipeper aan. Kruid met zwarte peper van de molen, zeezout, korianderpoeder, ras al hanout en komijnpoeder. Zet onder met bouillon en laat pruttelen op het vuur tot de wortel gaar is. Mix met de staafmixer en passeer door een fijne zeef. Je […]

Lees meer

soep

Tomatensoep met spelt

Bij ons heet deze soep ‘griepsoep’. Als er iemand in huis verkouden is of koude rillingen heeft wordt deze soep steevast gemaakt, met de veronderstelling dat het ook echt helpt! Want de troost van een kom dampende soep is onbeschrijfelijk en deze soep geeft je zelfs nog een extra boost. Door de Spaanse peper krijg […]

Lees meer

hoofdgerecht

Aardappelrösti

Deze zomer wandelde ik met mijn gezin door de Zwitserse bergen en naast dat het daar prachtig is, kun je er ook heerlijk eten. Zeker na een dag wandelen zijn al die gerechten met aardappels, spek en kaas niet te versmaden. Maar weer thuis is het leven iets minder actief en hebben we toch nog […]

Lees meer

soep

Rode Linzensoep

Linzen hebben een groot nadeel: ze zien er niet aantrekkelijk uit! Ongekookt zijn ze schattig en deze roodoranje exemplaren ook nog eens prachtig van kleur, maar eenmaal gekookt zijn ze flets en onaantrekkelijk. Toch niet onbelangrijk, is ook aan de populariteit van linzen af te lezen. Ze blijven in de hoek van gezondheidswinkel en geitenwollensokken […]

Lees meer