Snipper de uien. Schil de bleekselderij en wortel en snijd in stukjes. Fruit dit allemaal aan in een beetje olijfolie.

Hak de knoflook in kleine stukjes en voeg dit toe, samen met de ras al hanout. Voeg ook de tomatenpuree toe en bak even mee. Pas op dat het niet aanbrandt.

Vervolgens passaat, water en rode linzen toevoegen en ongeveer 15 minuten laten pruttelen.

Na 15 minuten breng je de soep verder op smaak met peper, zout en chilipoeder. Voeg de kikkererwten toe en laat nog ongeveer 15 minuten pruttelen.

De soep is klaar! Je kunt de soep garneren met wat feta, citroenrasp en peterselie of een dot yoghurt.

Dit heb je nodig

2 uien

3 teentjes knoflook

4 stengels bleekselderij

3 wortels

400 gram gekookte kikkererwten

1 blikje tomatenpuree

500 ml passata

200 ml water

3 tl ras al hanout

chilipoeder (naar smaak)

olijfolie

1 citroen

zout (naar smaak)

Garnering

verse peterselie

feta

Griekse yoghurt

Kant-en-klaar

Momenteel verkopen we deze lekkernij niet kant-en-klaar.