Courgettesoep met doperwten en basilicum

Doe de olijfolie in een grote pan en zet hem op halfhoog vuur. Voeg alle knoflooktenen toe en bak ze regelmatig roerend 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Doe er de courgettes, 2 theelepels zout en royaal peper bij en bak alles al roerend nog 3 minuten tot de courgettes bruin beginnen te worden. Giet de bouillon in de pan met 500 ml water en breng de soep op hoog vuur aan de kook. Laat hem 7 minuten koken tot de courgettes gaar maar ook nog heldergroen zijn.

Voeg de doperwten toe en roer 1 minuut en doe dan het basilicum erbij. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in de blender tot hij glad en heldergroen is.

Verdeel de soep over kommen en bestrooi met feta en citroenrasp. Eindig met royaal versgemalen peper en een sprenkeling olijfolie.

Dit heb je nodig

75 ml olijfolie

1 bol knoflook

ca 6 courgettes, in 3 centimeter dikke plakken

1 liter groentenbouillon

500 gram diepvriesdoperwten

50 gram basilicumblad

200 gram feta

1 citroen

zout en zwarte peper

Kant-en-klaar

Bekijk dit product in de shop!