Saus

Pastasaus met venkel en worst

Met deze saus krijg je iedereen aan tafel, aan het eten én blij. Het is bij ons thuis al jaren een van de toppers en niet alleen omdat hij zo lekker is, maar ook omdat iedereen dan de nodige groenten binnenkrijgt en dat is altijd mooi meegenomen. Lekker én gezond! Maak de lente-uien, wortel en […]

Lees meer

saus

Bolognèse

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin het spek met de rozemarijn, voeg de ui toe en bak nog even mee. Vervolgens knoflook en gehakt toevoegen. Bak alles aan en voeg het glas rode wijn en de oregano toe. laat iets inkoken voordat je de […]

Lees meer

soep

Courgettesoep met doperwten en basilicum

Doe de olijfolie in een grote pan en zet hem op halfhoog vuur. Voeg alle knoflooktenen toe en bak ze regelmatig roerend 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Doe er de courgettes, 2 theelepels zout en royaal peper bij en bak alles al roerend nog 3 minuten tot de courgettes bruin beginnen te worden. Giet […]

Lees meer

soep

Harira

Snipper de uien. Schil de bleekselderij en wortel en snijd in stukjes. Fruit dit allemaal aan in een beetje olijfolie. Hak de knoflook in kleine stukjes en voeg dit toe, samen met de ras al hanout. Voeg ook de tomatenpuree toe en bak even mee. Pas op dat het niet aanbrandt. Vervolgens passaat, water en […]

Lees meer

soep

Marokkaanse wortelsoep

Verhit olijfolie in een soeppan en stoof de ui, knoflook, wortel, gember, rode chilipeper aan. Kruid met zwarte peper van de molen, zeezout, korianderpoeder, ras al hanout en komijnpoeder. Zet onder met bouillon en laat pruttelen op het vuur tot de wortel gaar is. Mix met de staafmixer en passeer door een fijne zeef. Je […]

Lees meer