Supersnelle pittige kippensoep

Deze soep staat echt binnen 15 minuten op tafel, is lekker en ook gezond. Maak hem zo pittig als je wilt. De pittigheid en gember kunnen er in ieder geval voor zorgen dat je sinussen lekker op gaan, mocht je daar behoefte aan hebben. En wat betreft de bouillon kun je het zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt; van zelfgetrokken tot een tablet of pot, het is maar net wat je in huis hebt en allemaal oké.

Om te beginnen bak je de ui zachtjes in een beetje olie, voeg knoflook en gember toe en bak even mee. Dan een eetlepel sambal badjak erbij en ook even meebakken. Voor een pittiger resultaat voeg je simpelweg meer sambal toe. Kippenbouillon erbij, goed doorroeren en zachtjes aan de kook brengen, dan de kipfilet toevoegen en laten garen in de bouillon. Kook ondertussen de eieren 8 minuten, laat schrikken, pel ze en snijd in tweeën. Tot slot voeg je de Chinese kool toe aan de soep en heel even goed doorwarmen.
Schenk de soep in diepe borden of ruime soepkommen en leg er twee halve eitjes in. Zet gebakken uitjes op tafel zodat iedereen die zelf naar smaak over de soep kan strooien. Gekookte rijst is er ook lekker in en zorgt ervoor dat de soep wat voedzamer wordt.

 

 

 

Dit heb je nodig

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngehakt

stuk verse gemberwortel, fijngehakt

1 eetlepel sambal badjak

1 liter kippenbouillon

1 kipfilet, in dunne reepjes

halve Chinese kool, in dunne reepjes

4 eieren

gebakken uitjes

Eventueel: gekookte rijst

Kant-en-klaar

Momenteel verkopen we deze lekkernij niet kant-en-klaar.