Marokkaanse wortelsoep

Verhit olijfolie in een soeppan en stoof de ui, knoflook, wortel, gember, rode chilipeper aan. Kruid met zwarte peper van de molen, zeezout, korianderpoeder, ras al hanout en komijnpoeder. Zet onder met bouillon en laat pruttelen op het vuur tot de wortel gaar is. Mix met de staafmixer en passeer door een fijne zeef.

Je kunt de soep eventueel nog afwerken met wat room en extra zwarte peper.

Dit heb je nodig

olijfolie

140 gram zoete ui, gepeld en grof gesneden

2 teentjes knoflook

400 gram wortel, geschild en gesneden

5 gram geraspte gember

1 kleine fijngehakte chilipeper

zwarte peper

zeezout

1 tl korianderpoeder

1 tl ras al hanout

1/2 tl komijnpoeder

1 liter groente- of kippenbouillon

 

Kant-en-klaar

Momenteel verkopen we deze lekkernij niet kant-en-klaar.