Lasagne met groene groenten

Een gerecht dat lonkt naar de lente!

lasagne, vegetarisch, groene groenten, lente, lentelasagne, week zonder vlees

Maak de lente-uien schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Giet de olie uit het blikje ansjovis in de pan, doe er de helft van de ansjovis, lent-ui en geperste tenen knoflook bij en hussel goed door elkaar. Snijd de onderste harde stukjes van de asperges af, snijd de stelen in dunne plakjes en laat de topjes heel. Zet de topjes zolang opzij en doe de plakjes met een snufje zout en peper in de pan. Giet er een scheutje kokend water bij en blijf roeren zodat de boel niet aanbrandt.

Doe de erwten en tuinbonen bij de plakjes asperge in de pan en roer zo nu en dan even. Pluk en hak de muntblaadjes en doe ze samen met de room bij de groente in de pan. Rasp er de schil van een halve citroen bij.

Stamp en prak de groenten in de pan door elkaar en breng het mengsel op smaak. Giet er de bouillon bij en laat aan de kook komen. Doe de helft van de cottage cheese bij het groentemengsel. De consistentie moet vrij romig en vloeibaar zijn.

Schep ongeveer een kwart van het groentemengsel in een schaal om de bodem te bedekken. Rasp er een flinke laag parmezaanse kaas over en dek af met lasagnevellen. Herhaal dit tot het groentemengsel op is en sluit af met een laag lasagne. Roer een scheut water door de rest van de cottage cheese en smeer dit op de lasagne. Doe de aspergetopjes met een scheut olijfolie in de lege koekenpan, hussel ze even door elkaar en strooi over de lasagne. Druk de lasagne een beetje aan met de achterkant van een lepel en maak hem af met tijmblaadjes, een scheut olijfolie en een flinke laag geraspte parmezaanse kaas. Zet de lasagne 20 minuten in de oven op 200 graden.

Lekker met een tomatensalade.

Dit heb je nodig

Bos lente-ui

½ blikje van 30 gram ansjovis

3 tenen knoflook

700 gram asperges*

500 gram diepvriesdoperwten

300 gram diepvriestuinbonen

flinke bos verse munt

3 dl room

1 citroen

3 dl biologische groentenbouillon

500 gram cottage cheese

500 gram lasagnevellen

Parmezaanse kaas

Paar takjes verse tijm

Kant-en-klaar

Bekijk dit product in de shop!