Vroeger gruwelde ik van hutspot, een kleffe hap met (door)gekookte wortels en ui. Door de wortel en ui in de oven te roosteren krijgt het een bite en wordt het veel smaakvoller. Probeer het maar eens!

Schil de winterwortel en snijd deze in grove stukken. Pel de uien en snijd ze in maantjes. Meng de wortel en ui en bestrooi met peper, zout en olijfolie.

Leg alles op een bakplaat en zet in de oven op 200 graden. 20-30 minuten in de oven of tot het gaar en geroosterd is.

Maak de puree. Zorg dat ie lekker zacht en romig is. Roer de geroosterde wortel en uien door de puree en breng op smaak met zout en peper. Eventueel nog wat extra nootmuskaat.

Natuurlijk kun je er gehaktballen met jus bij maken, maar probeer ook eens deze vega variant.

Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Smelt de boter in een pan en smoor hierin de rode ui. Als ze gaar en glazig zijn strooi je de bloem erover. Blus af met de rode wijn en laat een beetje inkoken. Doe nu de groentebouillon erbij en laat even pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Rooster de pecannoten in een droge pan.  Maak een schaal met de hutspot. Doe er vervolgens wat jus overheen en strooi dan de pecannoten en de verkruimelde geitenkaas erover.

Geniet ervan!

Mir

Dit heb je nodig

800 gram aardappelen voor puree

Stuk boter

Goeie scheut melk

Nootmuskaat

Peper/zout

800 gram winterwortel

2 witte uien

Peper/zout/olie

Vega variant:

70 gram ongezouten pecannoten

125 zachte geitenkaas naturel

1 rode ui

Klontje boter

1 volle eetlepel bloem

Klein glaasje rode wijn

3 dl groentenbouillon

Kant-en-klaar

Bekijk dit product in de shop!