Hanna Kookt in Amsterdam

In 1998 heb ik van mijn hobby m’n werk gemaakt en ben ik Hanna’s keuken begonnen. Na 5 jaar is dit uitgegroeid tot Hanneke en Wendy, koken op locatie. Vervolgens ben ik met m’n gezin naar het buitenland verhuisd en heb respectievelijk in Congo en Maleisië gewoond. Ook hier heb ik me veel met eten bezig gehouden. Van het geven van kooklessen, het organiseren van table d’hôtes, tot de eindredactie van een kookboek met recepten van vluchtelingen. In 2015 zijn we teruggekomen in Amsterdam en het bloed kruipt nou eenmaal waar het niet gaan kan, dus houd ik me hier ook weer met eten bezig. In mei 2019 ben ik Alledagenlekker Amsterdam begonnen. Mijn wens om samen met mijn zusje ‘Mir’ onze passie voor eten te delen is eindelijk in vervulling gegaan.

Mir Kookt in Arnhem

In 2018 heb ik het kantoor definitief verruild voor de keuken en is Alledagenlekker begonnen in Arnhem. Tot die tijd heb ik gewerkt als beeld- en eindredacteur voor diverse media en opdrachtgevers. In 2010 ben ik naast mijn werk begonnen met een kookblog en als thuiskok. Daarnaast heb ik table d’hôtes georganiseerd en kooklessen gegeven. Eten delen en mensen inspireren, dat maakt mij gelukkig. Geïnspireerd worden vind ik ook belangrijk. Daarvoor heb ik regelmatig cursussen gevolgd, maar ik word toch het meest geïnspireerd door mijn zus ‘Hanna’ en daarom is het zo fijn om samen te werken aan Alledagenlekker.

Cootje Kookt in Bloemendaal

Altijd ben ik met eten en de gezelligheid er omheen bezig. Al tijdens mijn studie Cultuursociologie stond ik in de keuken van de Amsterdamse bistro Stevens. Daarna ben ik jarenlang met veel succes uitbater geweest van rijksmonument ’t Pannekoekenhuisje in Bloemendaal, waar ik geboren en getogen ben. Van besloten diners, feesten en partijen tot kinderfeestjes en –kooklessen, ik probeerde het altijd voor iedereen aantrekkelijk te maken en boven alles heerlijk, puur en oerlekker te koken. Naast veel ervaring in de horeca en met koken heb ik mij verdiept in de orthomoleculaire voedingsleer. Ik heb hiervoor twee studies gedaan over het effect van voeding op het immuunsysteem en het versterken van de lichamelijke gezondheid door middel van voeding. Alles bij elkaar meer dan genoeg bagage en in ieder geval super veel enthousiasme om Alledagenlekker Bloemendaal te bestieren.

Ca Kookt in Hilversum

De Afgelopen jaren was ik druk met het uitvoeren van grote events en in mijn vrije tijd las ik kookboeken, keek naar alle kookprogramma’s om vervolgens de lekkerste gerechten voor vrienden en familie op tafel te zetten. Hoe leuk om nu van mijn hobby mijn werk te maken en mensen in Hilversum blij te maken met lekker eten. En ik mag ook nog eens met de leukste zusjes werken!

Paula Kookt in Haarlem

Mijn liefde voor koken is ontstaan toen ik in 2010 met mijn gezin in Maleisië woonde en een paar jaar later naar Oman verhuisde. Twee totaal andere culturen met verschillende keukens gaven mij enorm veel inspiratie voor nieuw kookplezier. Ik sloot mij aan bij een kookclub, wat naast gezellig ook erg leerzaam was.
Ik vind het leuk om veel zelf te maken, van naan- een zuurdesembrood tot ricotta en paneer. Daarnaast vind ik het leuk om mijn passie voor koken met mijn kinderen, familie en vrienden te delen. Koken voor anderen vind ik zo leuk dat ik nu Alledagenlekker Haarlem ben begonnen en overheerlijke maaltijden uit mijn thuiskeuken serveer. Daarnaast hoop ik af en toe een mooie verre reis te maken om nog meer inspiratie op te doen in verschillende keukens en culturen.